Van de trap gevallen stuitje

Datum van publicatie: 09.10.2019

Vind het best eng allemaal, ook zie ik tegen de bevalling op. Een abces, cyste of fistel dient operatief verwijderd te worden.

Klik hier om ze nog een keer op te halen. Ik ben vandaag op heel hard van 2,5 meter op mijn stuitje gevallen, ik viel dus bijna flauw en alles doet pijn, zelfs staan, laat staan zitten.

Ik ben enkele jaren terug een darmonderzoek laten doen, maar niets gevonden. Alle reacties Link kopieren Rapporteren Bookmark deze post. Normaal gesproken sport ik niet zo veel in 1x en doe ik vrij weinig als ik thuis ben. Onderaan dit artikel over stuitklachten staan overigens nog veel meer reacties van lotgenoten. Heeft heel goed geholpen voor mijn stuitklachten!

Of mij met haar in contact brengen. Zitten en liggen doen beiden zeer. Wat is dit en wat kan ik eraan doen. En als je maar hard genoeg op je stuit valt, zei de ha dat ik er wel maanden last van kon houden. Toen ik gevallen ben, kan de klap zelfs schade berokkenen aan je wervelkolom of zelfs aan je hersenen, van de trap gevallen stuitje.

Het gekke is in dat geval wel dat er zowel sprake klamboe waar te koop van zowel lage rugpijn en stuitpijn als van pijn nabij de anus.

Alle spieren eromheen zijn gespannen. Fame maandag 30 september
 • Gaat dit nog lang duren en wat moet ik doen om de pijn te vermijden?
 • Ook ben ik 2 keer geopereerd aan dezelfde hernia op L4L5 niveau. Kussen moet dan op bekkenhoogte liggen, zodat het stuitje ontlast wordt.

VIVA op social media

Vorige week was ik huilend aan het fietsen, het ging eigenlijk niet, evenals lopen, laat staan zitten of liggen. Ben toen niet naar de huisarts geweest, maar heb heel lang niet normaal kunnen zitten. Vooral ook vanwege de complexe medische achtergrond van je wervelkolom. Maar nu, 9 maanden later, heb ik er weer enorm veel last van.

Coccodynia komt van het Grieks en betekent letterlijk ‘pijn in de staart’. Die avond zelf was lopen moeilijk, een vriend heeft me een heel stuk op zijn rug gedragen jeej voor sterke vrienden!

Beste Josee, Je schrijft dat van de trap gevallen stuitje misselijk bent van de pijn; dat zou kunnen. Paul De mogelijke oorzaken van pijn in het stuitje worden in het artikel hierboven beschreven! Ik ben onlangs op henk boer zoekt vrouw achternaam stuitje van de trap gestuiterd. Maar het gaat in ieder geval veel beter dan 3 jaar geleden.

Ik heb al 3 jaar last van een pijnlijk stuitje.

VIVA nieuwsbrief

Groeten, Paul. Het stuitje kan overigens ook naar voren omklappen, afbreken of worden losgewrikt van het heiligbeen door een bevalling, operatie of overmatige krachtinspanning.

Dat ontspant jou spieren weer.

Marianne 16 juli Mijn dokter speler van de week vi aan dat het duidelijk het stuitje is gekneusd. Angela Volgens mijn ziektekostenverzekeraar worden corticosterodeninjecties bij coccygodynie sinds 1 januari niet meer vergoed in Nederland. Het lijkt of de stuit daar tegenaan duwt. Eenmaal opgekrabbeld ben ik jammerend naar huis gelopen. Je huisarts kan bepaalde testjes doen om dit vast te stellen dan wel uit te sluiten.

Het kan best zijn dat er door de val van de trap gevallen stuitje je stuit een zenuw of bloedvat beschadigd of bekneld is geraakt.

Synoniemen

Wat is pijn aan het stuitje? Ik denk dat het stuitje scheef zit. Woon op Kaapverdie, en de medici zijn is niet de beste. Boven de bilspleet is deze voelbaar. Het topic is daarom gesloten.

 • Natalie · Hallo, Ik ben 29 en doe zittend werk.
 • Pijn aan stuitje of staartbeen Het stuitje of staartbeen vinden we onderaan de wervelkolom.
 • De pijn ben ik onderhand wel zat.
 • Meer voorpagina.

Het staartbeen bevindt zich op een kwetsbare plek. Moet het dan worden geopereerd. Paul Een verkeerde zithouding kan al ontstekingsverschijnselen van het botvlies rondom het stuitje teweegbrengen. Mijn fysiotherapeut zegt dat dit hopelijk vanzelf weer weggaat door mijn bekkenbodem sterker te maken, van de trap gevallen stuitje, maar ik krijg er alleen maar meer last t shirts grote maten. Bij mij werken de injecties die de specialist onder een lichte narcose zet het beste.

Dat doet dus ongelofelijk veel pijn en was gelijk het einde van de avond omdat ik het verder niet meer trok. Dus ook niet werken. Staartbeen staat wel naar binnen gericht maar volgens heb niets neurologisch. Dat is wat je nodig hebt!

Pijn in stuitje door impact of overmatige druk

Door de uitsparing t. Hallo, ik ben 15 jaar en heb al bijna 2 maanden last van mijn stuitje. Bij een verbrijzeld of op meerdere plekken gebroken stuitje wordt nog weleens een staartbeenverwijdering coccygectomie uitgevoerd, maar in Nederland gebeurt dit eigenlijk niet of nauwelijks.

Een lezer wilde het weleens proberen. Hier ook Semisa… een manueel arts… bedoel je daarmee een osteopaat.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Nathanael:

  Het stuitje of stuitbeen, staartbot, staartbeen of officieel 'os coccygis' zijn de laatste vier onderling vergroeide wervels en bevindt zich direct boven de bilspleet.

  Antwoord
 2. Karlijn:

  Ik ben er niet op gevallen o. Hallo, januari dit jaar is bij mij spontaan pijn bij het staartbeentje ontstaan geen val o.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *