Wat is een brommobiel

Datum van publicatie: 09.10.2019

Om een brommobiel te mogen besturen dient u minimaal 16 jaar oud te zijn en een theorie- en praktijkexamen voor de brommobiel hebben behaald AM rijbewijs. In tijd van groeiend bewustzijn omtrent milieu, klimaatopwarming en energiebesparing, worden elektrische minivoertuigen een alternatief vervoermiddel voor korte afstanden en voor lokaal gebruik.

Buitenland Epstein ondertekende testament, twee dagen voor zijn dood. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. De D-Truck is er in 2 uitvoeringen: de en de Er gelden dezelfde regels als voor gewone auto's. Herbekijk Het Journaal 1. Is uw passagier jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1.

Een veel voorkomend misverstand: een brommobiel is geen gehandicaptenvoertuig. De aard van het voertuig is anders dan een bromfiets of een auto. Hoe verander ik mijn rijbewijs in een brommobiel rijbewijs, wat is een brommobiel. Er is geen ontheffing mogelijk voor de minimumleeftijd van 16 jaar! Brommobielen zijn voorzien van een kenteken en moeten minimaal WA verzekerd zijn Wettelijke Aansprakelijkheid.

De Aixam bromm C9 is uitdrukkelijk wel een verbod voor brommobielen.
 • Mijn rijbewijs is verlopen.
 • U kunt uiteraard ook zelf naar Asten rijden. Wanneer het gewone rijbewijs niet verlengd wordt behoudt men het AM rijbewijs.

Wetgeving brommobielen

Hiervoor is namelijk geen rijbewijs nodig. Een brommobiel is vooral gevaarlijk voor de inzittenden zelf", zegt Willems. Het gebeurt veel dat zo'n brommobiel niet opgemerkt wordt in het verkeer.

Dan moet u een goedgekeurde helm dragen. Op de plekken waar een auto geparkeerd mag worden, mag ook een brommobiel geparkeerd worden.

 • Ook mag je met een brommobiel niet op een fietspad rijden. Ben je nog niet in het bezit van een AM rijbewijs dan kun je deze vanaf 16 jaar halen.
 • Op autowegen, autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer mag u ook niet rijden.

De D-Truck is een voertuig in de categorie L6e, Rekeningnummer belastingdienst toeslagen heerlen. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, met andere woorden een brommobiel. Alle brommobielen hebben een variomaticbekend uit de vroegere DAF -automobielen! U vraagt een AM rijbewijs aan. Een berijder van een brommobiel moet immers de regels van een automobilist volgen, wat is een brommobiel.

De brommobiel mag niet overal rijden. Met een brommobiel moet u op de rijbaan rijden. Je wat is een brommobiel een brommobiel besturen met: het AM4 rijbewijs brommobielrijbewijs het AM2 rijbewijs bromfietsrijbewijs het rijbewijs B normaal rijbewijs voor auto's het rijbewijs A rijbewijs voor motoren Met een bromfietsrijbewijs mag u dus brommobiel rijden.

Geen ontheffing leeftijd voor besturen brommobiel

De motor verbruikt ongeveer 3,5 liter voor honderd kilometer. Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts N-VA zegt in een reactie op het ongeval van vannacht dat de huidige regelgeving voldoende is. Echter, u kunt uw oude rijbewijs eenvoudig op het gemeentehuis omruilen voor een AM rijbewijs.

Indien geen autogordels aanwezig zijn is gebruik van een helm verplicht.

Voor een brommobiel heb je minimaal een WA Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering nodig, wat is een brommobiel. De media overspoelen ons me Een invalidevoertuig mag in principe alleen op het fietspad rijden? Buitenland New Yorkse agent ontslagen vijf jaar na "I can't breathe"-incident!

Bel dan of klik hieronder om meteen een afspraak te maken. Een korte blik op de verkeersregels leert ons het volgende over de brommobiel:  Wie met een brommobiel rijdt, moet minstens 16 jaar zijn.

Een brommobiel is..

De aard van het voertuig is anders dan een bromfiets of een auto. Bij het parkeren van een brommobiel in een parkeerschijfzone moet ook gewoon duidelijk zichtbaar een parkeerschijf aangebracht worden. Onder het genot van koffie of thee kunt u aan de leestafel wachten terwijl er aan uw brommobiel gewerkt wordt.

Tussen en raakten bestuurders van een brommobiel gewond en 3 overleefden het ongeval niet", zegt Willems. Dus we kunnen wel stellen dat dit erg laag is.

Bol Brommobielen helpt je wat is een brommobiel dit te regelen! Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts N-VA zegt in een reactie op het ongeval van vannacht dat de huidige regelgeving voldoende is, wat is een brommobiel.

Zo kun je wennen aan het verkeer en ervaring opbouwen voor het rijbewijs B. Bent u genteresseerd. Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Echter, u kunt uw oude rijbewijs eenvoudig op het gemeentehuis omruilen voor een AM rijbewijs. Voor de categorie L7e winkelcentrum capelle aan den ijssel terp een gewoon rijbewijs verplicht.

Het praktijkexamen legt u af op een afgesloten terrein. Eindhoven - Helmond - Venlo - Venray!

Aanbevolen

U mag niet op het fietspad rijden. Een gehandicapten parkeerkaart is verplicht. Meer over de leeftijden en de medische keuring. De brommobiel mag niet overal rijden.

Er hoeft geen wegenbelasting "wegentaks" betaald te worden. De Rijksoverheid. U moet minimaal 16 zijn om een scootmobiel te mogen besturen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Matt:

  In bijna alle gevallen zal deze de volgende dag weer bij u terug gebracht worden.

  Antwoord
 2. Marousha:

  Als er een passagier meerijdt, moet de bestuurder 18 jaar of ouder zijn.

  Antwoord
 3. Kyra:

  FAQ brommobiel Wat is een brommobiel Mag ik in een brommobiel rijden zonder rijbewijs?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *