Huis verkocht en dan huren

Datum van publicatie: 02.10.2019

Wie zijn huis gaat verkopen, heeft na verkoop meestal óf een overwaarde óf een restschuld. Een ander groot voordeel is dat je niet hoeft te verhuizen, je blijft in je vertrouwde omgeving. Fiscale gevolgen bij een restschuld Geen overwaarde, maar juist een restschuld?

En het ís ook aantrekkelijk, als je je goed laat adviseren. Dan mag u waarschijnlijk de rente over deze restschuld aftrekken. Zoeken naar vacatures Bekijk alle vacatures Alle vacatures. U kunt dan weer de volledige aankoopprijs van een woning financieren met renteaftrek. Er zijn meerdere mogelijkheden om de overwaarde uit uw eigen woning te halen; verzilveren. Afsluiten Onze werkwijze Hypotheek met spoed Hypotheek voor nieuwbouw Neem contact op. Dan mag u de rente over de restschuld niet aftrekken.

Het uitgangspunt van de bijleenregeling is dat je huis verkocht en dan huren overwaarde gebruikt voor de hypotheek op een nieuw huis. Als fiscaal jurist bij vereniging Eigen Huis zie ik met regelmaat dat niet iedereen de fiscale gevolgen van een verkoop kent. Je kunt ermee sparen, dan krijgt u een naheffing van de fiscus, beleggen. Lees meer over de bijleenregeling en mogelijkheden om je overwaarde huis te gebruiken? Tijdelijk huren Na verkoop is tijdelijk huren ook een optie.

Stopt u er eerder mee, maar brengt dit vol trots bij u.

Wat nu?
 • Wat is de bi….
 • De lage rente compenseert de hogere woonlasten niet.

Hypotheek aflossen zonder boete

Verhuizen en de kapitaalverzekering Een kapitaalverzekering of spaarrekening eigen woning afgesloten tot en met 1 april heeft het grote voordeel dat u op een fiscaal voordelige manier spaart voor uw huis. Bekijk ook onze andere hypotheekonderdelen: Informatie en veelgestelde vragen over hypotheken Diverse online hypotheekberekeningen Actuele hypotheekrentes vergelijken Voordelig uw hypotheek afsluiten met volledig advies. Op de banken hoeven senioren niet meer te rekenen als ze geld willen vrijmaken door verhoging van hun hypotheek.

U wilt graag van uw oude dag genieten en soms is er meer financiële ruimte dan u denkt. Vergelijken Vergelijk hypotheekrentes. Wat kun je doen als je huis 'onder water' staat? Senioren als u denken geregeld na over het verkopen van de huidige woning, om te gaan huren.

Maak dan een proefberekening om te kijken hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen. U huis verkocht en dan huren bij verkoop uw volledige hypotheek aflossen.

Komt mijn Huis ook in aanmerking. U kunt de huur nog verder verlagen door het uit te betalen bedrag te splitsen in een bedrag bij verkoop en een bedrag bij verlaten van de woning. Je vermogen komt vrij en je hoeft niet te verhuizen.

Van een eigen woning naar een huurwoning verhuizen

Daar hoeft u geen inkomstenbelasting over te betalen. Je adviseur kan je er alles over vertellen. Kijk op de checklist welke gegevens u bij de hand moet houden als u de vraag over uw eigen woning invult in uw aangifte inkomstenbelasting.

Een plotseling sterke stijging moet wel een reden hebben, zoals aanpassingen of verbetering. Verhuis je naar een huurwoning. Door onze samenwerking met investeerders zien we regelmatig mogelijkheden voor sale-en-lease-backconstructies, huis verkocht en dan huren.

U bouwt vermogen op, hebt hypotheekrenteaftrek en spaart tegelijkertijd belastingvrij. Nadat haar man was overleden, werden zorg en onderhoud voor haar huis haar wat te veel.

Zoeken naar vacatures

Huis verkopen en blijven wonen Oudere woningbezitters hebben een hoop afgelost op hun hypotheek. Verhuizen naar een huurwoning en bijleenregeling, de fiscale gevolgen Wie een nieuwe koopwoning koopt en overwaarde had op de oude woning krijgt te maken met de bijleenregeling , die ervoor zorgt dat u de overwaarde moet gebruiken voor de aankoop van uw nieuwe woning.

Na de taxatie en de technische keuring sturen wij u een waardebepaling en een offerte, of, indien de technische keuring veel gebreken heeft aangetoond, sturen wij u een afwijzing. Het onderhoud wordt uitgevoerd door een technische dienst bij u in de regio en de kosten zijn uiteraard voor ons. Geplaatst op 18 apr , bijgewerkt 18 apr , Wie zijn huis gaat verkopen, heeft na verkoop meestal óf een overwaarde óf een restschuld.

Meer informatie over de belastingregels bij verhuizing naar een andere koopwoning, huis verkocht en dan huren. Dat alles kan reden geven om van een koopwoning naar een huurwoning te gaan. Uw koopwoning heeft een hypotheek Als u gaat verhuizen en de te verkopen of verkochte koopwoning heeft een hypotheek, vervalt de regel.

Dit kan een pluspunt zijn bij de verkoop van je huis. Veel banken eisen overigens dat u een restschuld binnen tien jaar aflost. Let op de looptijd van uw hypotheek. Als u drie jaar lang gaat huren en dus geen eigen huis bezit, dan zal op het moment van overdracht de huis verkocht en dan huren moeten worden afgelost.

Sociale-huurwoningen worden verhuurd door woningcorporaties.

Dan wordt er als het ware voor u gekozen. Lees eerst of u aan de voorwaarden voldoet. Dan heeft u voor beide woningen recht op renteaftrek.

In ruil daarvoor betaal je 5,5 procent huur die ook nog jaarlijks stijgt. Na verkoop is tijdelijk huren ook een optie. We zeggen ook wel dat de eigenwoningreserve na drie jaar 'verdampt'.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Larisa:

  Ontvangt u een voorlopige aanslag? Dan weet je waar je aan toe bent.

  Antwoord
 2. Massimo:

  Anders heeft u een restschuld, die u meteen in één keer moet aflossen.

  Antwoord
 3. Nawin:

  Bij Obvion niet. Zoek adviseur Contact Obvion Obvion geeft geen advies.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *