Hoeveel graden verwarming s nachts

Datum van publicatie: 12.09.2019

De gemiddelde temperatuur over de hele dag, zal immers hoger liggen. Met een kruik of elektrische deken warm je je bed lekker op. Ik heb het bij mij in huis proefondervindelijk getest en zet hem 's nachts een halve graad omlaag, wat bij mij minder gasverbruik tot gevolg had tov meer graden!

Ook in de rest van het huis hebben we geen problemen met afvoer of riool. Lees verder Energiekosten van je apparatuur: bedragen en berekeningen! Acties voor je gezondheid Neem regelmatig stof van de radiatoren af met een vochtige doek. In een goed geïsoleerd huis komt vaak te weinig frisse lucht. Programmagids Aha! Verwarm jij je arm?

Zie de tabel hieronder? Of onveilig en onnodig. Die aan de onderkant zijn effectiever. Makkelijk voorbeeld is, hoeveel graden verwarming s nachts, rijd met je auto een constante snelheid en meet je verbruik. Herhaal de test daarom eens een paar weken later bijvoorbeeld en kijk of de resultaten grofweg hetzelfde bolsius kerstboomkaarsjes waar te koop. Isolatie is dus een voorwaarde om comfortabel en energiezuinig te kunnen verwarmen.

Een deurveer koop je al voor 5 euro bij de bouwmarkt. Laat de verwarming aanslaan om 5u30 voor een temperatuur van 21°C.
 • Wil je naar 20 graden overdag of hoger dan zou ik overwegen om ook de nachttemperatuur te verhogen.
 • Je kunt op die manier behoorlijk besparen. Gebruik dan een klokthermostaat of een  slimme thermostaat.

Maar hoe ver moet je de thermostaat dan terugdraaien, vroeg ik mezelf af. Anne Hofman , 3 Mijn vraag is ik heb sinds kort een appartement met vloerverwarming dat is heerlijk maar is dat nu zuiniger of niet dan gewone radiator Met groet Anne Hofman.

Er zitten grote verschillen tussen huizen, dus een algemene regel is moeilijk te geven. Maar bij mij bleek het opwarmen van het huis dus toch meer energie te kosten dan constant op een basistemperatuur warm houden. Wie heeft gelijk? Meet het verschil wel liefst enkele keren bij gelijkblijvend weertype, want het is natuurlijk een heel verschil tussen de ene dag als minimum en -5 als maximum temperatuur, t.

We begrijpen dat een nieuwe ketel aanschaffen een flinke investering is.

 • Hoe kouder het daardoor wordt, hoe meer je bespaart ten opzichte van een hogere gekozen temperatuur.
 • Zet je de verwarming een uur voor je gaat slapen op 15 graden, dan scheelt dat gemiddeld 12 procent op je gasverbruik als je eerder de verwarming 's nachts niet laag zette. De deur valt niet hard dicht: het laatste stukje gaat heel rustig.

Er is eigenlijk maar n manier om uw antwoord te verkrijgen, zowel bij skin als snowboarden. Waar wij eenvoudig op kunnen besparen is de energierekening? Isolatie is dus een voorwaarde om comfortabel en energiezuinig te kunnen verwarmen. Het topic is daarom gesloten. Die warmte raak je hoe dan ook kwijt.

VIVA nieuwsbrief

Home Energie besparen Snel besparen Bespaartips verwarming. Overdag hou ik het relatief koel: 18 graden. In de meeste woningen zal in het eerste uurtje de temperatuur nog niet noemenswaardig dalen.

Hoeveel graden verwarming s nachts heb je vloerverwarming. Meer tips om energie te besparen. Ik heb het ooit gevraagd aan de cv-onderhoudsmonteur, hij zei dat het meer energie kost om je huis op te laten warmen als je de thermostaat te laag zet, als ze weg zijn is het weer mooi Je hoeft niet snel te zijn.

Vloerverwarming werkt erg langzaam.

VIVA op social media

Van de goedkopere heb je er vaak meer dan één per radiator nodig. En dat je de verwarming laag zet of uitdraait in kamers waar je niet bent. Onze energieadviseurs spreken dagelijks veel van onze klanten. Bespaartips verwarming Bespaartips warm water Bespaartips apparaten en verlichting Grip op je energierekening Deel deze pagina.

Isolatie is dus een voorwaarde om comfortabel en energiezuinig te kunnen verwarmen. Maar in werkelijkheid werkt dat niet zo. Hoe efficint is uw verwarming. Moderne cv-ketels hebben elektronische ontsteking, en daarom helemaal geen waakvlam meer. Doe dit nogmaals wanneer je hard en langzaam rijdt en regelmatig moet optrekken en afremmen, hoeveel graden verwarming s nachts.

Bij een grotere verlaging duurt het weer opwarmen 's morgens te lang! Als je leeft volgens een vast patroon je hebt bijvoorbeeld een vaste job hoeveel graden verwarming s nachts je gaat steeds op hetzelfde tijdstip slapendan kan je best investeren in een klokthermostaat.

Zet de thermostaat ’s nachts lager

Vaak kun je de tijden per dag programmeren, zodat je voor het weekend andere tijden kunt instellen dan voor werkdagen. Enkel- of dubbeltarief: Is nachtstroom goedkoper of niet? Bij temperaturen buiten tussen de 2 en 10 graden blijft de temperatuur overnacht zelfs op 18 graden staan Overdag staat de thermostaat op 19,5 graden.

Erik heeft een goed punt: ventileren voor de afvoer van vochtige lucht.

Je moet namelijk ook rekening houden met de buitentemperatuur. Hoe kouder het buiten is in verhouding tot de binnenhuistemperatuur, hoe sneller het binnen zal afkoelen. Maar het bespaart u ook stookkosten.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Dale:

  Een kleine lage ruimte zal ook sneller comfortabel aanvoelen met een gelijke temperatuur dan een grotere en hogere ruimte. En een cv is heel snel warm, dus hoeft die niet zoveel moeite te doen om het op de gewenste temperatuur te krijgen.

  Antwoord
 2. Sabria:

  Verwarming een graadje lager Op jaarbasis kunt u veel geld besparen door uw verwarming standaard één graadje lager te zetten. Een goede tip hierin is om domweg zelf wat te experimenteren.

  Antwoord
 3. Zhané:

  Enkel- of dubbeltarief: Is nachtstroom goedkoper of niet?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *