Tweede naam toevoegen gemeente

Datum van publicatie: 09.10.2019

Ik weet niet hoeveel het kost. Voor documenten als het rijbewijs, bankkaart, verzekeringspapieren, etc. Gerelateerde artikelen Redenen om uw voornaam of achternaam aan te passen In bepaalde gevallen is het mogelijk om uw achternaam of voornaam aan te passen.

Home Akten en verklaringen nl Nederlands en English. Hoe zit dat dan met eventuele verandering? Achternaam wijzigen Wilt u uw achternaam laten veranderen? Kwestie van doorsparen tot je geld genoeg hebt voor een officiële wijziging, lijkt mij. Op deze pagina Voorwaarden U heeft in ieder geval de Nederlandse nationaliteit.

Het is niet altijd mogelijk om een wijz…. Deze zullen dan ook opnieuw aangevraagd moeten worden. U moet deze documenten dus opnieuw aanvragen. De naamswijziging gebeurt met een Koninklijk Besluit.

Ook worden de gegevens verwerkt in de BRP.

De gebruikte url is ongeldig.
 • Daarnaast verzorgt deze advocaat ook alle overige communicatie met de rechtbank en — voor zover van toepassing — met de ambtenaar van de burgerlijke stand en het openbaar ministerie. Deze advocaat stelt naar aanleiding van uw redenen voor het verzoek tot voornaamswijziging een verzoekschrift op en dient deze in bij de bevoegde rechtbank.
 • De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Voor officiële documenten en bij officiële gelegenheden zal je toch steeds je echte eigen voornaam moeten gebruiken.

Weet jij het antwoord?

Een advocaat kan een verzoek voor je indienen bij de rechtbank; dat kun je niet zelf doen. Indien u niet tevreden bent over uw voornaam of die van uw kind eren , kunt u deze gelukkig in veel gevallen wijzigingen.

Kosten Publiekszaken van de gemeente past uw gegevens gratis aan in de BRP. Hierna wordt automatisch uw geboorte-akte gewijzigd en wordt de nieuwe voornaam doorgevoerd in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens GBA. Binnen 10 maanden neemt de minister van Veiligheid en Justitie een besluit over uw verzoek tot naamswijziging. Om zelf een voornaamswijziging te kunnen verzoeken, moet u minimaal 18 jaar oud zijn.

 • De gehele procedure verloopt schriftelijk, u hoeft dus niet in persoon naar de rechtbank te gaan.
 • Jeffre Ymorsink , 1 Beste M ik heb grondig onderzoek gedaan naar de stamboom in mijn familie, en alle oudste van de oudste heten jannes.

Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Daarnaast verzorgt deze advocaat ook alle overige communicatie met de rechtbank en - voor zover van toepassing - met de ambtenaar van de burgerlijke stand en het openbaar ministerie.

Tot die tijd is een voornaamswijziging ook mogelijk, maar dan dient het verzoek te worden gedaan door de ouders of wettelijk verzorgers. Tweede naam toevoegen gemeente gebruikte url is dubbel. Onvrede met de voornaam heeft dan ook ingrijpende gevolgen voor iemands welzijn.

Achternaam wijzigen

Jeremy , 4 Oke fijn. Dit belang moet groter zijn dan het maatschappelijk belang dat gediend is bij een continue naamsvoering. Deze advocaat stelt naar aanleiding van uw redenen voor het verzoek tot voornaamswijziging een verzoekschrift op en dient deze in bij de bevoegde rechtbank.

De kosten voor de advocaat hangen af van de bestede tijd en het uurtarief; reken op een bedrag tussen en 1.

Er moet echter nog steeds een gegronde reden geformuleerd worden, enkele redenen die steeds geaccepteerd worden zijn: Na de geboorte is er een onjuiste naam opgegeven bij de aangifte. Naar mijn idee kan je je tweede naam niet zo maar gaan gebruiken als je voornaam? U schrijft een verzoek aan het ministerie van Veiligheid en Justitie. Als de procedure is afgerond zijn bepaalde documenten niet meer geldig.

Welke naam krijgt de baby, tweede naam toevoegen gemeente.

Op deze pagina

Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account? U moet deze documenten dus opnieuw aanvragen. Bij minderjarigen moet de wettelijke vertegenwoordiger het verzoek indienen; dit is een van de ouders of de voogd.

Voornaam wijziging is HEEL erg duur en wil ik graag weten hoeveel een extra naam kost dan kan ik in ieder geval dat naam die ik eigenlijk zou krijgen gewoon gebruiken en hoef ik mijn voornaam niet te wijzigen.

NickBoven 19 april De naamswijziging gebeurt met een Koninklijk Besluit! Als je Tom genoemd wil worden, is er voor informeel gebruik van de naam Tom geen naamswijziging nodig, 3 Ik heb een vraag over dit onderwerp, tweede naam toevoegen gemeente. Mickeverything around us becomes better too. Deze heeft dan drie maanden de tijd om in beroep te gaan om zo de nieuwe voornaam toch te kunnen doorvoeren. Vele mensen kampen met deze vraag en lopen al jaren rond met een foutieve voornaam op hun identiteitskaart.

Gerelateerde artikelen Redenen om uw voornaam of achternaam aan te passen In bepaalde gevallen is het mogelijk om uw achternaam of voornaam aan te passen. Wilt u uw achternaam laten tweede naam toevoegen gemeente. Lees hoe u dit kunt doen!

De procedure

De kosten voor de advocaat hangen af van de bestede tijd en het uurtarief; reken op een bedrag tussen en 1. De procedure Om uw voornaam te kunnen veranderen moet u een verzoekschrift tot voornaamswijziging indienen bij de rechtbank.

Publiekszaken van de gemeente past uw gegevens gratis aan in de BRP.

Hoeveel die kosten, zal je zelf aan de advocaten moeten vragen. Voornaam wijzigen Wilt u uw voornaam officieel laten veranderen. Het veranderen van uw achternaam gaat anders dan het veranderen van uw voornaam.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Bernd:

  Hoe zit dat dan met eventuele verandering? Dit is de periode die gemoeid is met het opstellen van het verzoekschrift en de tijd die de Rechtbank nodig heeft om tot haar beslissing te komen.

  Antwoord
 2. Oeds:

  U kunt hiervoor een verzoek indienen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *