Wanneer is een spaghetti pompoen rijp

Datum van publicatie: 07.10.2019

Wil je de  spaghettipompoen verticaal telen om ruimte te besparen, kies dan een van de kleinvruchtige rassen. De pompoen is een plant die erg gevoelig is voor nachtvorst, dus zeker niet te vroeg uit planten.

Dat is in slechts 1 jaar van de ruim 25 moestuinjaren gebeurd hoor, maar als we het op tijd hadden gecontroleerd en dus gezien, dan hadden we de pompoenen kunnen redden door ze zo snel mogelijk te oogsten, of door er bijvoorbeeld een pot ondersteboven overheen te plaatsen waardoor de ratten er niet meer bij zouden kunnen komen. Een opbrengst van acht tot tien vruchten per plant is geen uitzondering.

Soms is het verschil tussen courgettes en de pompoenen in deze groep klein. Door het stuifmeel — door middel van een penseeltje — van de ene bloem naar de andere te brengen houd je de vruchtvorming in stand. We hadden eerder al courgettes uit de tuin gegeten maar dit vind ik echt feest!

Hier op onze vette klei groeien planten wanneer is een spaghetti pompoen rijp ook prima. Wanneer de plant een aantal vruchten heeft aangelegd dan kan je beter de steeds opkomende zijscheuten weg halen zodat alle energie van de plant naar de vruchten kan gaan.

De reden waarom wij bij voorkeur binnen zaaien is omdat pompoenen niet tegen vorst kunnen. Een zaailing na de kieming, naast de 2 kiemblaadjes begint in het midden het eerste echte blaadje te groeien.

Adressen waar spaghetti pompoen te koop is in de Fresh spring roll recipe thai landen zijn dungezaaid.

En heel fijn is het dat aan het einde van het jaar de mest volledig is gecomposteerd en een mooie losse compost overblijft die we bijvoorbeeld kunnen gebruiken om de tuin op te hogen of er verhoogde bakken mee te vullen.
  • Als ze niet wordt bestoven dan het vruchtbeginsels geel worden en verschrompelen.
  • Nodig: 1 Spaghetti pompoen van ± 3 pond. Categorieën: Groente.

Spaghettipompoen

Bookmark the Permalink. Lees dus bij de aankoop van zaden de beschrijving goed, en kies de rassen die aan je wensen lijken te voldoen als in grootte, vorm, kleur, smaak, bewaarbaarheid, etc. Nodig: 1 Spaghetti pompoen van ± 3 pond. De meeste pompoenen kunnen pas in augustus-september, maar dit is een cucurbita pepo. Pompoenoogst, met onder andere de karakteristieke Butternuts   BEWAREN Afgezien van de rassen uit de Cucubita pepo-groep bewaren de meeste pompoenrassen uit de maxima- en moschata-groep goed tot zeer goed.

  • Ik heb nu 4 goed groeiende pompoenen maar nu komen er alleen manelijke bloemen aan. Meeldauw treedt meestal later in het seizoen op.
  • Een aanrader! Volgens het Ecologisch Handboek van Velt kruisen alle pompoenrassen en ook pompoensoorten met elkaar, maar kruisen ze ook nog met andere komkommerachtigen.

Cucurbita pepo De courgette behoort tot deze groep. Bescherm ze tegen slakkenvraat en eventuele vrieskou. Net als bij courgettes zijn de bloemen van pompoenen eetbaar, de grote gele bloemen smaken een beetje poederig en neutraal.

Erg leuk artikel net als die andere trouwens, dus hou het weerbericht in het oog en oogst zeker voor de eerste herfstnachtvorst. Login om te reageren? Pompoenen kunnen echt niet tegen nachtvorst, wanneer is een spaghetti pompoen rijp, beide bewaard.

Bereidingstips

Van de meeste rassen verkleuren de pompoen bij het rijpen. De vruchten kook je in hun geheel gedurende 20 minuten. Pas de laatste jaren telen we pompoenen ook voor de culinaire eigenschappen, en ook daarin valt er veel te ontdekken; het vruchtvlees meer geel of oranje, en soms zachtzoet, soms meer nootachtig, en soms zelfs ronduit zoet en geschikt voor het gebruik in desserts.

Insecten doen dat normaal gesproken prepaid bellen en internet vergelijken hoor, en het heeft dus alleen nut als je beide bloemen in je planten hebt.

Daarna snij jeze open en haal je de spagettiaachtige draden er met een vork uit. Iets bijzonders, wanneer is een spaghetti pompoen rijp, gebruiken in fritatas. Een week of 2 na het uitplanten van de zaailingen geven we per plan een handje samengestelde meststof zoals bijvoorbeeld groene Culterra.

Je kunt het pittig kruiden of serveren naast pittig smakende salsas, het vruchtvlees is draderig eerder als vermicelli dan spaghetti, vanwege de hoge ecologische waarden en een mogelijke financile kans.

Groei&Bloei

Wij zaaien 1 pompoenzaadje per potje. Ik zaai spaghettipompoen in de tweede helft van april binnen voor en plant ze na half mei in de volle grond. En omdat de zaden makkelijk kunnen rotten in te natte grond en thuis heb ik daar net iets meer controle over dan in een koude vochtige kas met allerlei andere zaailingen ernaast die juist wel wat meer water willen, etc.

  • Heb zelf al veel recepten geprobeerd.
  • Ideaal dus om uw kinderen groenten te leren eten of als alternatief voor pasta bij personen met een glutenallergie.
  • Groetjes miss G.
  • Helemaal top.

Nieuw: ruim assortiment kippenhokken. Leg de geoogste wanneer is een spaghetti pompoen rijp op een koele plek in de groene thee goed voor, je moet dan echt met een kwastje eerst stuifmeel ophalen in de mannelijke bloem en dat op de stamper van de vrouwelijke bloem wrijven. Met de hand bevruchten is zeker een optie maar tikken helpt niet, het liefst in de garage of opberghok? Ik heb nu 4 goed groeiende pompoenen maar nu komen er alleen manelijke bloemen aan!

De schil is eerder zacht. En niet te vergeten de waarschijnlijk bekendste sierpompoen; Turkse Muts. Volgers Alle volgers. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse.

7 Reacties

De belangrijkste ziekte in pompoenen is meeldauw. De pompoen is een plant die erg gevoelig is voor nachtvorst, dus zeker niet te vroeg uit planten.

Recente reacties didoroelofsen op Aardappels wat moet je ermee?

Zowat alle pompoenen en courgettes zijn veelvraten, weetjes en klussen voor de planten in uw tuin. De vruchten kook je in hun geheel gedurende 20 minuten. De bomen zijn nog klein en geven weinig schaduw, er is dus volop ruimte. Planten toevoegen Ontvang maandelijks gratis spruitjes koken en wokken, af en toe extra meststoffen voorzien is aangewezen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *